Helli

Rosebridge's Miss Moneypenny  • Shetlanninlammaskoira narttu
  • Syntynyt: 3.7.2012
  • Väri: Tricolour
  • Lonkat: C/C
  • Kyynäret: 0/0
  • Polvet: 0/0
  • Silmät: terveet
  • Sydän: terve
  • Selkä: terve

Hurjan nopea nanosekunti

Helli on nopein koira, mitä olen koskaan omistanut. Jo pennusta asti se on osoittanut olevansa oikea luojan luomus agilityyn. 7 viikkoisena se hyppäsi täysin ongelmitta sohvallemme ja alas. Ja taas uudestaan ja uudestaan. Helli tekee aina kaiken tukka putkella. Onneksi (ehkä) järkeä on tullut päähän, vauhti myös valitettavasti luo täydelliset edellytykset toilailuille ;).

Helli on shelttimäiseen tapaan pidättynyt vieraita ihmisiä kohtaan, mutta lempi-ihmisensä se pusuttaa märiksi ja hyppää mielellään syliin istumaan. Helli on hyvä ihmistuntija, jos se tykkää sinusta, niin luultavasti myös emäntäkin tykkää. "Kyllä koira koiran tunnistaa" vai miten se meni.

Agilityn huumaa 

Hellin lempiharrastus tulee liene jo kuvauksesta selville. Agility. Radalla mamma saa pyyhkiä hikikarpaloita pyyhältäessään pienen mustan salaman perässä. Yritys hyvä kymmenen, ei näytä lupaavalta minun kuntoni kannalta. Helli rrrrrrakastaaa agilityä, erityisesti putkia (niille on hyvä karata mamman jutellessa agilityohjaajan kanssa pieleen menneistä ohjauksista), mutta kaikki muukin on aivan super ihkua ja ihanaa. Helli tulee kisaamaan isona likkana medeissä. Sitten, kun opin joskus pysymään sen perässä ;). Hellin kanssa tätä koiramaailman

Aivotyöskentelyä tokossa 

Jos agilityssä pyyhälletään nanosekunnissa, niin tokossa keskitytään oikein kunnolla. Helli osoittautui epäilyistäni huolimatta oikeaksi tokokoiraksi! Kun pakataan tokopäivinä reppuun naksutin ja noutokapula, niin neiti tärisee innosta ja kun auto kaa(h)rtaa tokokentille, niin kuulen kuinka häkki takana alkaa jo kolisemaan siihen malliin, että aika ois päästä tokoilemaan. Treeneissä se keskittyy todella hyvin ja malttaa tehdä liikkeet loppuun asti. Koska nyt sen tähän kirjoitan, niin se olkoon sitten sinetöity juttu; tavoitteenamme on suorittaa sekä BH-koe, että ainakin TK2. Nyt se on kirjoitettu, enää ei voi perua ;).

Miss Mutakuono

Koska neiti kasvoi kauniiksi mustilaiseksi, niin se pääsee JOUTUU mamman pakottamana muutaman kerran vuodessa missikilpailuihin. Helliä ei voisi vähempää kiinnostaa tämä turha poseeraaminen ja kehän ympäri pörrääminen (varsinkin, kun mamman lahkeissa roikkuminen (tai hameen vetäminen nilkkoihin) ei ole sallittua), joten joudumme hieman harjoittelemaan rauhallista ja esteettistä kehäkäytöstä neidin kanssa ;). Toistaiseksi olemme tienanneet shetlanninlammaskoirat ry:n ykkösruusukkeen, mutta tulevaisuudessa neidin kasvaessa henkisesti ja fyysisesti, voimme kokeilla onneamme uudemman kerran. Jospas sieltä napsahtais jotain sinivalkoistakin joskus. Maybe.

Lihasvoimaa dobosta

Kaikki ihmettelevät aina mistä Helli on saanut upeat lihaksensa. Jos uintia, metsässä remuamista ja agilityä ei lasketa mukaan, niin dobopalleroisen päällä touhuilu on varmasti osaksi syynä hänen paljon kadehdittuun lihaksikkaaseen takamukseensa. Dobon aloitimme kesällä 2013 ja koska Hellu on vielä kovin pieni sheltiäinen, niin hän saa toistaiseksi tyytyä pieniin venytyksiin ja muutamiin liiketoistoihin. Kun ikää karttuu lisää, dobokin on suunnitelmissa muuttaa haastavammaksi.
 0 kommenttia:

Lähetä kommentti